tiistai 16. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI LUUKKU 16

SUKLAAMUFFINSSIT



4 munaa
3 dl sokeria
150 g rasvaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
175 g taloussuklaata

Tuossa on mun "perinteinen" muffini-ohje, jolla teen melkein aina muffinit. Lisäilen sekaan vähän millon mitäkin. Suklaata, vadelmia ja erilaisia kuorrutteita. Vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon! Itse teen useimmiten juurikin näitä suklaamuffineja. Kaakaojauhetta ja suklaata laitan vähän millon minkäkin verran, riippuen siitä paljonko niitä on varastossa. Tuossa oli nyt tämän kertaiset määrät, ja ihan hyviä niistä tuli. Noita voi siis tosiaan soveltaa ihan oman maun mukaan.



Aina kun leipoo jotakin ensimmäistä kertaa, mittailee aineet ihan tarkasti ettei vaan mene liikaa jauhoja tai liian vähän leivinjauhetta ja jännittää paistamista. Sitten kun on leiponut jotain tiettyä (kuten muffinsseja) monta kertaa roiskii aineet kulhoon suurin piirtein silmämääräisesti, okei ei nyt ehkä ihan! :D Itse olen tehnyt noita muffinsseja jo pitkään, ja joka kerta vaan onnistuu paremmin. (Lukuun ottamatta sitä kertaa kun kokeilin vaahtokarkkeja muffinsseihin. En suosittele, muffinssit meinaan muistuttivat silloin lähinnä läjää oksennusta, eikä maku ollut paljoa parempi.) 

Apua, postauksen aiheena oli leivonta video, eikä mun turhanpäiväiset jaarittelut! Mennään nyt sen videon pariin ennen kuin kyllästytte näihin mun höpinöihin ihan täysin...


2 kommenttia :

  1. Hienoa tytöt kun olette jaksaneet näin pitkälle uutterasti tehdä kalenteria! Kaikki jutut ovat olleet kiinnostavia ja - erilaisia. Vielä viikko - toivottavasti saadaan aattoon asti avata luukkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näillä näkymin materiaalia riittää kyllä aattoon asti! :)

      Poista