lauantai 20. joulukuuta 2014

JOULUKALENTERI LUUKKU 20

TALLIRUTIINIT
 
Moi! Ajattelin toteuttaa tämmöisen tallirutiinit postauksen. Idea tuli blogitallin viikon blogihaasteesta, mutta en kuitenkaan osallistu postauksellani kilpailuun koska en kerro nyt hevosista vaan laamoista. Kirjoitan nyt siis laamojen syksy/talvipäivästä.

8.00-9.00 on aamukaurojen aika. Joku ehkä ihmettelee, miksi laamat saavat aamukauransa noin myöhään? Se johtuu siitä, että laamat ovat esim. seitsemän maissa vielä ihan puoliunessa, toisin sanoen ne haluavat nukkua pitkään! :D Aamukaurojen yhteydessä laamat saavat myös aamuheinät.

11.00-13.00. Noihin aikoihin laamat menevät yleensä ulos talvisin. Kesällä ne laitetaan ulos jo heti aamusta kun on vielä vähän viileämpää, mutta talvisin (varsinkin kun on kylmää ja pimeää) ne menevät ulos vasta myöhemmin ja ovat siellä myös lyhemmän aikaa. Sen jälkeen laamat puuhastelevat päivän tarhassa. Noin neljä tuntia ne kuluttavat napostellen heiniä, käyden silloin tällöin piehtaroimassa ja ottaen muutaman laukka-spurtin.



 
16.00 laamat pääsevät sisälle. Aikataulu ei ole ihan minuutilleen tarkka, mutta suunnilleen neljältä on siis talliin menemisen aika. Siellä ne saavat taas heinät ja vähän myöhemmin kaurat.
 
17.00-19.00 on iltakaurojen ja heinien aika. Siinä yhteydessä laamat saavat silloin tällöin myös muutaman leivänpalasen, ja näin joulunaikaan tietenkin pipareita!
 
19.00-21.00 on aika laittaa yövalot päälle ja toivotella kauniita unia!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti