tiistai 13. tammikuuta 2015

Hyvä blogi?

Jonkin aikaa sitten Matilda kirjoitti tästä samaisesta aiheesta postauksen. Jo ennen sitä mulla oli pyörinyt pitkään mielessä tämmöinen vähän mielipidepostauksen tapainen kirjoitus. Jotenkin en vain ollut saanut aikaiseksi kirjoittaa postausta, enkä sitten viitsinyt tehdä tätä heti perään. Luin tässä lähiaikoina myös Tiian ja Kaktun blogeista postaukset joissa he kertoivat omasta bloggaustyylistään. Se sai minutkin miettimään bloggaustyyliäni ja sitä millainen olisi hyvä tapa blogata. Postauksesta tulee varmaan melkoinen sekametelisoppa, sillä pohdin vastausta useampaan kysymykseen. Millainen on hyvä blogi? Millainen on hyvä ulkoasu? Millainen on hyvä postaustahti? Millainen on hyvä postaus? Entä millainen on hyvä bloggaaja?


Millainen sitten on hyvä blogi? Ulkoasun pitää ainakin olla sellainen, että sen perusteella blogista saa hyvän ensivaikutelman. Itse ainakin tykkään meidän tämänhetkisestä ulkoasusta. Vaaleanpunainen tuo kivaa piristystä, ja banneri on aiheeseen sopiva, eli talvinen. Matildahan tekee siis tosiaan kaikki meidän bannerit, koska minä en osaa tehdä ihan kuin vaan jotain yksinkertaisia. Yksinkertaisuus on toki kaunista, mutta mun tekeleet menee jo vähän liiankin yksinkertaisen puolelle! Mitä te pidätte blogin tämän hetkisestä ulkoasusta? Myös blogin nimi on mielestäni todella tärkeä. Sen pitää olla persoonallinen sekä lyhyt ja ytimekäs. Myös esittelysivujen pitää olla kunnossa. Meidän blogissahan ei ollut pitkään aikaan ollenkaan esittelysivuja, ja näin jälkeenpäin on tullut tajuttua että eiväthän uudet lukijat saaneet meistä mitään tietoa, paitsi ehkä lukemalla kaikki 148 postausta.


Ja totta kai blogissa pitää olla myös ripaus hauskuutta ettei se käy tylsäksi!
Postaukset ovat toinen tärkeä juttu. Niiden pitää olla mielenkiintoisia, hyvälaatuisilla kuvilla varustettuja ja lisäksi niitä pitäisi tulla riittävän usein. Itse olen pyrkinyt kirjoittamaan postauksen vähintään joka toinen päivä. Viime aikoina on tullut vähän mietittyä onko se sittenkään tarpeen. Jaksaako kukaan lukea niin usein postausta mielenkiinnolla. Millainen on teidän mielestänne hyvä postaustahti. Postaus joka päivä, joka toinen päivä vai kerran viikossa? Laamat ovat sellainen aihe joista on vaikea kirjoittaa mielenkiintoisia tekstejä. Uskallan väittää, että se on silloin tällöin lähes mahdotonta. Siksi teen usein kuvapostauksia, laamoista kun on yksinkertaisesti vaikeaa keksiä kirjoitettavaa. Minkälaiset laamapostaukset olisivat teidän mielestä mielenkiintoisia?



Viime aikoina olen mielestäni kehittynyt bloggaamisessa. En väitä että olisin hyvä bloggaaja, tai että meidän blogi kuuluisi parhaimmistoon. Olen kuitenkin saanut silloin tällöin aikaiseksi muutakin kuin kuvapostauksia, ja kirjoitan nykyään enemmän. Bloggaamisessa ei voi kehittyä kuin yhdellä tavalla,  bloggaamalla, ja harjoitus tekee mestarin!
Onko teillä parannusehdotuksia blogin suhteen? Millainen olisi hyvä postaustahti? Löytyykö toivepostauksia?


2 kommenttia :