sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kokemamaton kuvankäsittelijä

 
Käsittelen todella harvoin kuviani, joten hetken mietin (ja mietin totta puhuen vieläkin) kannattaako tätä haastepostausta toteuttaa ollenkaan. Ajattelin nyt kuitenkin kirjoittaa postauksen, tuleepahan ainakin persoonallinen sellainen. Ja jos ei hyvässä, niin sitten pahassa. Ohjeet haasteeseen löytyvät tämän linkin takaa.
 
Luettuani blogitallin bloggaajien haastepostaukset, olin suorastaan järkyttynyt, miten kuvia voi muuttaa niin paljon pienellä muokkauksella. Siitä sisuuntuneena tallensin koneelle muutaman täysin käsittelemättömän kuvan ja aloitin taistelun kuvanmuokkausohjelman kanssa. Lopputulos oli aina joko liian vähän muokkausta, tai sitten liian paljon. Toisaalta, jos kuvasta ei näe että sitä on käsitelty on käsittelijä onnistunut. Tai sitten ei... Alla muutama esimerkki epätoivoisista muokkausyrityksistä.
 
Tähän kuvaan lisäsin hieman lämpöä, ja korostin värejä. Lisäksi terävöitin kuvaa hieman.

Tämä kuva sai saman käsittelyn kuin edellinenkin, mutta värien muokkaus jäi kokonaan pois. Kuvaa on siis pelkästään terävöitetty, ja siihen on lisätty hieman lämpöä.
Haluaisitteko katsella blogissa jatkossa muokattuja vai täysin käsittelemättömiä kuvia? Onko ero niiden välillä niin pieni, ettei sitä juurikaan huomaa? Vai pitäisikö lähes jokainen blogiin päätyvä kuva käyttää jatkossa kuvankäsittelyohjelman läpi?


2 kommenttia :

 1. Heippa, tämä kuvankäsittely on varmaan loputon suo - mitä vaan voi tehdä, mielenkiintoista! Näissä kuvissa tuo lämmin väritys on hitusen miellyttävämpi. Mutta kyllä ihan kuvat sillään kelpaavat minulle!

  - pirkko-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Itse olen samaa mieltä, lämpö tekee kuvista vähän kivempia. :)

   Poista