sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Horse Fair 2015

Moikka! Tänään kirjoittelen teille postausta tasan viikko sitten olleista Helsingin Horse Fair - messuista. Kamera oli tietenkin mukana, joten kuviakin on. Messukeskuksessa oli samaan aikaan monet eri messut, joista ei kyllä tullut muissa käytyä kuin tässä Horse Fairissa sekä Kuva & Kamerassa. Kuva & Kamera messut oli kyllä mielenkiintoinen kokemus! Esillä oli ihan mahtavia kuvia, ja tietenkin lukuisa määrä erilaisia kameroita ja objektiiveja.

Heti ensimmäisenä kun oltiin saavuttu messuille mentiin moikkaamaan tuttujamme Tommia ja Pirkkoa jotka olivat paikalla alpakoiden kanssa. Nappasin alpakoista nopeastin muutaman kuvan, ja sitten jatkettiinkin jo matkaa kohti areenaa.


Areenalla oli juuri menossa ponien viestikilpailu, jossa mentiin seuraavanlainen "rata": ristikko, pujottelukepit, tynnyrinkierto, pujottelukepit uudestaan ja lopuksi vielä ristikko. Sekä poneja että ratsastajia selvästikin vähän jännitti suuren väkijoukon edessä esiintyminen, mutta kaikki suoriutuivat tehtävästä loistavasti!

Kun ponikisat oli katseltu, suuntasin kohti Expo - aluetta ja myyntikojuja. Vastaan tuli vaikka mitä ihanaa, kuten säädettävä blingi kypärä, ihanat mariinit ratsastushousut, ihanat fleecepintelit ja vaikka mitä muuta. Tyydyin kuitenkin pelkkään raippaan ja fleecehuopaan, onnistuin siis välttämään kaikki "turhat" ostokset. Tai no, ehkä se huopa oli vähän turha ostos. Mutta kun se oli niin söpö...Seuraavana oli vuorossa messujen kohokohta, eli poliisihevosten näytös. Esitys oli kyllä ihan huikea! Eipä taitaisi ihan joka heppa kävellä tyynesti mellakoitsijoita kohti, suostua pressuun käärittäväksi, saatika sitten kävellä muitta mutkitta sen alle!
Kenen hevonen kävelisi kylmän viileästi kiikkulaudan yli, ja vielä ratsastaja selässään?
Poliisihevosnäytöksen jälkeen katsoin ja kuvasin estekilpailuja. Kuvausolosuhteet oli melko haastavat huonon valaistuksen takia, joten kuvat ovat melko tärähtäneitä. Ja ehkä kuvaajassakin oli vähän vikaa :D Ja pidenpi objektiivikin olisi voinut auttaa asiaan.

Messuilla nähtiin myös valjakkoajoa! Melko vaikean näköistä touhua, varsinkin kahdella hevosella... Varmasti laji jossa vaaditaan niin kuskilta kuin hevoselta paljon. Ja tuskinpa groominkaan homma ihan helppoa on!Loppuhuipennuksena katsottiin vielä vikellyskilpailua. Olisi kyllä tosi kiva päästä joskus kokeilemaan vikeltämistä. Siis ihan oikealla vikellyshevosella ja oikealla vikellysvyöllä. Ja vielä kun saisi jonkun opettamaan. Ollaan Matildan kanssa kyllä toissa kesänä "vikelletty" Ellillä. tilattiin netistä oikein "vikellysvyökin", jonka sitten myöhemmin tajuttiin olevan vammaisratsastusvyö... :D
Oliko joku teistänäillä messuilla? Mikä oli suosikkinäytöksenne?

4 kommenttia :