tiistai 5. toukokuuta 2015

Istunnasta



Tänään analysoin omaa istuntaani blogitallin haasteen innoittamana. Osallistu sinäkin blogitallin viikkohaasteeseen täällä, ja voita jopa sadan euron arvoinen istunta-aiheinen kirjapaketti! Itselläni tulee tällä hetkellä kolme istuntaongelmaa mieleen: ryhti, kädet ja katse. Isoin ongelma mulla on ryhdin kanssa. Jostain syystä vaan yksinkertaisesti nojaan ratsastaessa liikaa eteenpäin, kädet ja katse ovatkin sitten pienempiä ongelmia. Lähdetään nyt käsittelemään näitä istuntaongelmia, pahimmasta lievimpään.

Satulatta ratsastaminen kehittää istuntaa!

RYHTI

Mulla oli varsinkin ennen iso ongelma ryhdin kanssa. Jostain syystä nojaan helposti liikaa eteenpäin esim. keventäessä. Esteillähän tästä ei ole niin paljoa haittaa, kun kevyeen- ja esteistuntaan kuuluu pieni eteenpäin nojaaminen. Sileällä ongelma onkin sitten suurempi. Tätä ongelmaa olen kuitenkin saanut korjattua paljon viime aikoina, ja esimerkiksi ilman jalustimia ratsastaminen on auttanut asiaan.

Tästä kuvasta näkee, millainen ongelma on pahimmillaan.

KÄDET

Nyrkkien pystyssä pitäminen on aina ollut mulle melko hankalaa. Se vain tuntuu jotenkin niin luonnottomalta, ja ne nyrkit valuvat helposti vaakatasoon lepäämään siihen hevosen kaulalle. Silloin tällöin saan kuulla siis myös käsien kantamisesta. Alla olevasta hyppykuvasta huomasin tätä postausta tehdessäni että mun ranne tekee tuollaisen ylimääräisen mutkan ponnistusvaiheessa. Täytyykin kiinnittää asiaan huomiota seuraavalla estetunnilla!



KATSE

Myös katseen kanssa on silloin tällöin ongelmia. Esteillä ongelmaa ei ole oikeastaan ollenkaan, sillä suuntaan katseen esimerkiksi rataa hypätessä aina heti seuraavalle esteelle kun edellisestä on selvitty. Sileällä sitten tulee tuijoteltua sitä hevosen niskaa melko paljon. Maneesin peileistä on tietenkin apua kun hevosen näkee niiden kautta.

Mitä pidätte näistä blogitallin haasteista joita ollaan Matildan kanssa toteuteltu? Teemmekö näitä jatkossa lisää?

2 kommenttia :

  1. Tosi kiva blogi ja hienoja kuvia. Liityinkin sulle lukijaksi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon, kiva kuulla! Käyn kurkkaamassa blogiasi :)

      Poista