keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Koulutunti 20.5

Tänään olin taas koulutunnilla Helkalla. Mentiin paljon voltteja ja avotaivutuksia, ja tunti meni ihan mukavasti. Nämä olikin sitten viimeiset treenit ennen lauantain kisoja joissa startataan Helkan kanssa 40 cm luokka. Kisat ovat siis meidän tallilla järjestettävät talli cupin osakilpailut. Kun nämä osakilpailut on kullakin tallilla käyty, selviää kilpailujen paras ratsastaja kustakin luokasta. Me ei nyt tavoitella Helkan kanssa voittoa eikä edes sijoitusta. Tarkoitus on ihan vaan hankkia kokemusta. Lähden radalle sillä ajatuksella että ylitetään este kerrallaan, ja jos kielto tulee, se ei ole maailmanloppu. Ja niitähän niin tulee! ;) Nyt kuitenkin takaisin asiaan, eli tämän päiväiseen koulutuntiin.


Aloitettiin tunti tehtävällä, jossa tehtiin mlemmille pitkille sivuille kolme volttia käynnissä. Helka oli alkuun ehkä vähän hidas pohkeelle, mutta taipui ihan kivasti. Hetken päästä muutettiin tehtävää hieman ratsastamalla vain voltit käynnissä mutta muuten kevyttä ravia. Helka oli ihan kivan tuntuinen, tosin siirtymiset olisi voinut olla vähän terävämpiä.
Muutettiin tehtävää vielä kerran niin että tehtiin voltit laukassa, mutta mentiin muuten käyntiä. Alkuun nostot oli vähän hitaita ja väliin tuli aika paljon raviaskeleita. Lopulta saatiin kuitenkin muutama hyvä ja terävä nosto kunhan vain ehdin aina kunnolla valmistella.


Laukka volteilla oli ihan hyvää. Joskus volttien loppuosa tultiin tosin vähän oikaisten, kun se kuuluisa sisäpohje ei ollut kuulolla... Sain kuitenkin lopulta sisäpohkeen aina läpi, joten siitä ei sen isompaa ongelmaa muodostunut. Sain paketin pidettyä tällä kertaa ihan hyvin kasassa, toisin kuin viime koulutunnilla kun poni meni kaikki laukkatehtävät ihan pitkänä. 


Kun oltiin tehty laukkatehtävää molempiin suuntiin aloitettiin avotaivutukset. Tehtiin avot ensin pari kertaa käynnissä ja sitten ravissa. Tehtävä sujui oikeastaan ravissa vähän paremmin. Alkuun oli vähän ongelmia, sillä poni ei meinanut millään pysyä uralla. Sitten kun se sisäpohje sieltä taas heräsi henkiin alkoi sujua vähän paremmin. Paremminkin on nämä avoitaivutukset joskus onnistuneet, mutta nytkin ihan hyvin.Loppuun työskenneltiin vielä vähän kevyessä ravissa, ja Helka tuntui tosi hyvälle, ja ilmeisesti näyttikin. Sitten vaan loppukäyntien kautta talliin hoitamaan poni. Tehtiin Helkan kanssa vielä muutamat venytykset makupalojen avulla. Kröhöm, siinä karsinan ovessahan Lydia luki että EI MAKUPALOJA...


Oli kyllä kiva päästä ratsastamaan ulkokentälle pitkästä aikaa, ja vielä kun sattui näin ihana sää. Ja kaiken kruunasi tietysti vielä paikalle saapunut kuvaaja! Jos joku on muuten ihmetellyt miksei sunnuntain kisoista ole näkynyt kuvia, niin ne olivat valitettavasti peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti