maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kantakirjaus

Viime lauantaina sitten koitti se päivä jolloin suunnattiin Fiia ponin kanssa kohti Tamperetta. Teivon raviradalla järjestettäviin Hevoshippaloihin oltiinkin ehditty treenailla jo kuukauden päivät. Syy miksi postaus ilmestyi nyt vähän myöhässä, on se että olen odotellut kuvien ilmestymistä. Siihen taitaakin kulua kuitenkin viikkoja, joten lisäilen kuvia postaukseen myöhemmin kun ne ilmestyvät. Muistakaahan siis käydä kurkkaamassa postausta aina silloin tällöin että näette kuvat, kunhan ne nyt ilmestyvät.

Tosiaan, kun poni oli pesty päästä kavioihin ruusun tuoksuisella shampoolla, harja ja häntä selvitetty show shine pulloa apuna käyttäen ja kaviot lankattu oltiin valmiita lastaamaan poni traikkuun. Koppiin meno sujui ihan hyvin ilman suurempia ongelmia. Reilun puolentoistatunnin ajomatkan jälkeen otettiin poni ulos kopista ja lähdin kävelyttämään sitä. Arviolta puolen tunnin päästä vietiin poni mittaukseen. Sen jälkeen Fiian omistaja esitti askellajit maastakäsin kehässä. Seuraavana vuorossa olikin sitten käyttökoe, eli mun tehtävänä oli esittää askellajit ratsailta.

Kun ponilla ja itselläni oli kamppeet päällä hyppäsin selkään ja lähdettiin kävelemään kohti rataa. Raviradan etusuora ei ehkä ole maailman ihanteellisin paikka tuollaisen kokeen suorittamiseksi, mutta eipä siinä muu auttanut kuin aloittaa verkkaaminen. Fiia oli aluksi todella jännittynyt. Ympärillä pyörivät vieraat hevoset ja kaiuttimista kuuluva musiikki olivat ponin mielestä aluksi ihan super jännittäviä, joten aluksi esitettiinkin melkoista liitoravia!
Itse kokeesta ei oikeastaan ole paljoa sanottavaa. Saatiin kaikki askellajit suoritettua, ja loppuarvostelussa mainittiin hyvin suoritettu ratsastuskoe. Silti jostain syystä jäin miettimään mitä kaikkea olisin voinut tehdä paremmin. Kuinka voltilla olisin voinut taivuttaa huolellisemmin ja pyytää laukassa ehkä hiukan enemmän eteen.

Loppujen lopuksi olen kuitenkin aika tyytyväinen. Treenaaminen ei mennyt hukkaan, sillä poni toimii nyt huomattavasti paremmin kuin kuukausi sitten, ja tuomareiltakin tuli positiivisia kommentteja. Tässä lähipäivinä mennään varmaan käymään Fiian kanssa maastossa, tai sitten rallitellan vaikkapa pellolla. Nyt ollaan menty niin paljon kentällä koulukiemuroita että välillä voidaan vähän löysäilläkin, sitäpaitsi, nythän on loma! ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti