keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Koulutunti Elviksellä

Moikka! Tällä kertaa postauksen aiheena olisi mun maanantain ratsastustunti. Tallilla oli vähään aikaan mukana myös kuvaaja, joten tällä kertaa on myös materiaalia tunnista. Mulla oli sellainen olettamus että tunti olisi esteitä, mutta meillä olikin sitten koulua. Oli kyllä pieni pettymys kun ei päässytkään hyppäämään, mutta ihan kivahan sitä oli kouluakin mennä. Tehtiin tunnilla tosi hyviä tehtäviä, tosin tuntui että laiskanpuoleisen ponin takia kaikista ei saanut ihan niin paljoa irti. Menin siis Elviksellä, joka oli varsinkin alkutunnista melko laiska. Alkukäynnit suorastaan madeltiin pitkin kaviouraa, ja samoin käyntivolttitehtävä jolla aloiteltiin. Tehtiin siis pitkille sivuille voltit esteiden ympärille, ja niitä tuli noin kolme. Tarkoituksena oli saada hevoset taipumaan volteilla, joka osoittautuikin melko hankalaksi. Poni ei meinannut taipua, ei sitten millään. Välillä tuli muutama ihan hyvä pätkä, mutta pääosin meno oli aika jäykkää. Hetken päästä aloitettiin samanlainen tehtävä kevyessä ravissa.
Ravi oli koko tehtävän ajan melko tahmeaa. Ponilla ei ollut minkäänlaisia menohaluja, eikä sen puoleen myöskään halua taipua volteilla. Saatiin taas pari hyvää pätkää, mutta siihen se sitten jäikin. Onneksi Elvis sentään liikkui myöhemmin vähän reippaammin.
 

 
Seuraavaksi vuorossa oli laukkaaminen. Tehtiin päätyihin ympyrät ja pitkille sivuille voltit esteiden ympärille. Suoralla uralla käveltiin, ja laukkaaminen tapahtui ympyrällä. Meidän laukannostot oli alkuun melko hitaita, mutta saatiin kuitenkin pari hyvää nostoa aikaiseksi. Laukka oli enimmäkseen laiskanpuoleista, muutamaa ympyrää lukuun ottamatta.

 

Laukkatehtävän jälkeen tehtiin pohkeenväistöjä ensin käynnissä ja sitten ravissa. Käynnissä väistöt oli huomattavasti helpompia ja poni kuunteli paremmin pohjetta. Ravissa olikin sitten vähän hankalampaa. Väistättävää pohjetta sai käyttää aika reippaasti, ja takaosa jäi silti vähän jälkeen.


Itse ravi oli pohkeenväistöjä tehdessä kuitenkin melko reipasta, ja välillä sain jopa tehdä muutaman pidätteen. Lopuksi mentiin vielä muutama kierros keventäen, ja mentiin loppukäyntien kautta talliin. Toivotaan että ensikerralla mulla olisi teille näytettävänä vaihteeksi hyppykuvia, muuten alkaa tämä kouluratsastus tulla jo korvista ulos. No ei nyt sentään! ;)


Väsynyt poni kaikkensa antaneena :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti