sunnuntai 23. elokuuta 2015

Ensimmäinen estetreeni tauon jälkeen


Viime keskiviikkona treenattiin Helkan kanssa pitkästä aikaa esteitä. Edellisestä yhteisestä hyppykerrasta olikin jo aikaa, mikä näkyi oikeastaan muutamina kieltoina, jotka osin johtuivat vähän isommista esteistäkin. Jälkeenpäin ajateltuna monta juttua olisi voinut tehdä toisin, paljon paremmin.

Verryteltiin aluksi kevyessä ravissa tehden ympyröitä ja loivia kiemuroita. Laukkaverryttelyssä harjoiteltiin kevyttä istuntaa ja ylitettiin muutamia kertoja maapuomi ympyrällä. Aloitettiin hyppääminen tulemalla pari kertaa pieni pysty. Paikat osui ihan hyvin, ehkä hieman lähelle. Hypyt oli kuitenkin ihan sujuvia ja laukat vaihtui näppärästi esteellä. Tultiin pysty vielä kolmannen kerran, ja jatkettiin siitä pysty - okseri linjalle. Pysty sujui ongelmitta, okseri ei. Ensimmäisellä kerralla tuli kielto, ihan vaan mun huolimattomuudesta johtuen. Toisella yrityksellä mentiin kuitenkin yli. Lopuksi tultiin vielä kolmen askeleen sarja, johon meillä tosin tuli neljä. Saran a -osa sujui hyvin, mutta ennen b -osaa oli pientä kiemurtelua. Tällä kertaa selvittiin kuitenkin ilman kieltoa. Seuraavaksi saatte katsoa videota verkkahypyistä.Verkkahyppyjen jälkeen tultiin rata, johon kuului sarja, lävistävällä oleva pysty sekä linja. Nostettiin esteet arviolta 50-60 cm korkeudelle. Rata sujui ihan hyvin, ja ilman kieltoja. Keskiviikosta on jo pieni ikuisuus, joten mulla ei ole radasta kovinkaan paljoa muistikuvia. Rata ei tallentunut myöskään videolle, joten siitä on vähän vaikea kertoa mitään näin jälkikäteen.

Lopuksi tultiin vielä sama rata, mutta ilman sarjaa. Estekorkeus kohosi 70 senttiin, ja hypättiinkin Helkan kanssa meidän korkeusenkka. Ensimmäinen pysty sujui hyvin, paikka tuli hieman lähelle, mutta hyppy oli hyvä. Linjalla kielleltiinkin sitten ihan urakalla nimittäin kolmesti. Pystyn ohi mentiin kahdesti, ja okserista kerran. Kieltoihin vaikutti Helkan epävarmuus estekorkeuden noustessa ja se etten ollut tarkkana. Nyt tarvitaan vaan lisää treeniä, jotta ponin itseluottamus kasvaa. Kapasiteetta löytyy, joten nyt kaivataan vaan lisää harjoittelua! Lopuksi vielä videota radanpätkästä.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti