maanantai 7. syyskuuta 2015

Ei niin hyvin tälläkertaa

Eilen, sunnuntaina mun herätyskello soi vähän ennen kahdeksaa. Söin vähän aamupalaa, pakkasin kisavaatteet sekä kameran mukaan, ja lähdin tallille. Perillä olin puoli yhdeksän jälkeen, ja kävin heti aluksi moikkaamassa Helkaa, joka mutusteli tyytyväisenä aamuheiniään tarhassa. Aloittelin varusteiden putsaamista, ja kävin nappaamassa muutaman kuvan. Helka näytti varsin pikkuruiselta isojen kavereittensa kanssa! :D
 
 
Puoli yhdeltätoista hain ponin sisälle, ja aloitin harjaamisen. Helka oli onneksi aika puhdas, joten selvisin aika vähällä puunauksella. Ennen yhtätoista ehdin myös käydä opettelemassa radan, joka ratsastettiinkin maneesissa kentän huonon kunnon takia. Kanslia aukesi yhdeltätoista, ja menin heti sen auettua maksamaan lähtömaksun. Vaihdoin vielä nopeasti kisahousut ja paidan ennen kuin menin varustamaan ponia. Oltiin menossa hyppäämään meidän ensimmäinen 60cm rata.
 
Verkassa Helka tuntui ihan hyvälle. Laukkailin ja ravailin molempiin suuntiin, jonka jälkeen otin pari hyppyä ristikolle. Ensimmäinen hyppy tuli vähän lähelle, mutta toinen osui ihan hyvään paikkaan. Pystyn tulin vain kerran, sillä se oli kuralammikon keskellä, ja Helka hyppäsi sen ihan hyvin. Näin jälkiviisaana totean, että olisi pitänyt ottaa vähän enemmän hyppyjä verkassa, siitä olisi nimittäin voinut olla hyötyä radalla. Siirryin pystyn jälkeen hyppäämään okseria. Siinä kohtaa ongelmat oikeastaan alkoi. Poni alkoi olla vähän hermostunut, ja päästin sen menemään liian lujaa. Niimpä kiellettiin okserille kahdesti. Toisen kerran jälkeen pysäytin ponin esteen eteen, ja yritin vähän rauhoitella tilannetta. Kolmannella ja neljännellä kerralla mentiin sentään yli. Helka tuntui yhtäkkiä taas tosi hyvälle, joten päätin jättää verkkahypyt siihen.
 
Maneesissa sai ottaa vielä yhden hypyn ennen rataa. Toistin jälleen samat virheet. Tultiin estelle liian kovaa, poni oli hermostunut, ja kieltohan sieltä tuli. Toisella yrittämällä kuitenkin yli. Odottelin lähtömerkkiä vähän liian lähellä estettä. Lähtömerkin jälkeen olisi kannattanut tehdä ympyrä, jotta olisin saanut laukan rauhalliseksi. Vaan mäpä en tehnyt ympyrää. Kaahasin suoraan estelle, poni ei ollut ollenkaan jalkojen välissä. Ja kielto. Ja sama uudelleen. Tuloksena oli hylkääminen. Saatiin hypätä maneesissa vielä muutama este, muttei koko rataa.




Poniin olen oikeastaan tyytyväinen. Se teki hyviä hyppyjä, ja tuntui ajoittain tosi kivalle. En itse saanut laukkaa kuntoon, tai tilannetta kieltojen jälkeen rauhoitettua. 60cm oli pienin luokka mitä noissa kisoissa oli, mutta meille liian iso. Treeneissä juttu on ihan eri kuin kisoissa. Arvelin, että nämä kisat ei tulisi sujumaan kovinkaan hyvin, ja osuinkin naulan kantaan. Toivottavasti lähiaikoina olisi jotkut kisat, missä päästäisiin hyppäämään vaikka ristikkoluokka, että saadaan vähän varmuutta. Toivottavasti seuraavat kisat sujuisivat edes vähän paremmin, eilesin suoritus kun meni aikalailla penkin alle...

2 kommenttia :