perjantai 25. syyskuuta 2015

Viimeiset treenit ennen kisoja

Sunnuntaina startataan Helkan kanssa helppo C Aulangolla meidän ensimmäisissä yhteisissä koulukisoissa. Helppo C on ratana melko helppo siihen nähden, millaisia tehtäviä ollaan treeneissä tehty. Tämän viikon koulutunneista kumpikaan ei sujunut erityisen mallikkaasti, joten ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Alla oleva video on kuvattu keskiviikon tunnilta. Saatiin muutama ihan ok pätkä, mutta enimmäkseen homma ei oikein ottanut sujuakseen. Suurimmiksi ongelmiksi muodostuivat huonot laukannostot ja se ettei poni taipunut lähes ollenkaan sisäpohkeen ympäri.


Ratsastuksenopettajani ehdotti että kokeilisin kannuksia vielä ennen kisoja, lähinnä siksi että niistä olisi apua laukannostoissa. Seuraavana päivänä olinkin jo hakemassa ponikannuksia tutun luolta lainaan, ja tänään Helkan selässä ensimmäistä kertaa kannusten kera. Suurimpaan ongelmaan, eli laukannostojen hitauteen kannukset eivät varsinaisesti auttaneet. Niiden kanssa poni taipui kuitenkin ehkä paremmin kuin koskaan, ja teki ihan älyttömän hyviä käynti - ravi siirtymisiä siihen nähden millaisia ne ennen on ollut.

Vaikka kannuksista ei ollut niin suurta apua kuin olisin ehkä toivonut, oli ero niiden kanssa merkittävä, jos tämänpäiväinen ei ollut pelkästään siitä kiinni että ponilla oli hyvä päivä. Joka tapauksessa sunnuntaina kouluaitojen sisään matkan lähtevät raipan sijaan kannukset.

2 kommenttia :