torstai 5. maaliskuuta 2015

Estetunti 4.3

Eilen mulla oli estetunti Aulangolla. Ratsuna oli jälleen Helka, joka osoittautui todella kivaksi, kunhan ensin opin vähän mukautumaan hyppyihin ja ratsastamaan ponia paremmin. Hyppäsin Helkalla myös pari viikkoa sitten, mutta vähän huonommalla menestyksellä. Eilen poni oli kuitenkin ihan super, ja ratsastin ehkä itsekin vähän paremmin. Poni käyttäytyi muutenkin nätisti, eikä säpsynyt jokaista maneesin oven natinaa tai pelleillyt muutenkaan. 
 
Aloitettiin tunti verkkailemalla kevyessä ravissa ympäri kenttää, ylittäen joka kierroksella puomit jotka oli sijoitettu pitkälle sivulle hieman uran sisäpuolelle. Helka tuntui alkuun vähän vetelältä ja kulki melko matalana, mutta heräili onneksi tehtävän puolessa välissä. Ravitehtävän jälkeen otettiin muutama kierros laukkaa kevyessä istunnassa jotta saatiin hevoset hereille. Alkuun nostot oli vähän veteliä, mutta muutama ihan hyvä ja napakkakin saatiin aikaan. Kun oltiin laukattu, otettiin pienet välikäynnit ja aloitettiin hyppääminen.
 
Ensimmäisenä tultiin ristikko - pysty tehtävää. Ensimmäinen hyppy lähti vähän kaukaa, mutta pääsin siihen onneksi ihan hyvin mukaan. Hypyn jälkeen tuli pieni rikko raville laukanvaihdon yhteydessä, mutta ehdin onneksi nostamaan hyvin uuden laukan koska pystylle tehtiin melko pitkä tie. Pystylle tultiin vähän parempaan paikkaan ja saatiin parempi myös hyppy. Seuraavaksi tultiin pysty - sarja tehtävää. Kahden esteen sarjassa oli ristikko ja pysty, ja väliin tuli kolme askelta. Sarja sujui hyvin, ja Helka oikein imi B -osalle kunhan muistin hieman rohkaista sitä.
 
Seuraavana tultiin pari kertaa rata, josta yritin epätoivoisesti taiteilla jonkinlaisen piirroksen. Sokeakin varmasti näkee, että oon maailman surkein tietokoneella piirtäjä, mutta toivottavasti edes joku saa töherryksistäni jotain selvää...
 
 
Ykkönen lähti vähän kaukaa, ja sen jälkeen tuli taas pieni rikko raville. Kakkoselle tein vahingossa liian pitkän tien, ja kiersin 4a :n takaa. Kakkoselle tullessa sain ajaa ponia vähän eteen, ja tultiin ehkä hieman liian lähelle. Kolmoselle käänsin vähän liian aikaisin, joten hypättiin vähän vinosti. 4a :lle tultiin hyvässä laukassa, ja Helka teki hyvän hypyn. 4b ylittyi myös helposti, ja samoin viitonen, joka lähti kylläkin vähän kaukaa. Seuraava rata meni vähän paremmin, ja sain korjattua kakkoselle paremman tien, ja hyppy kolmoselle tuli suoraan.
 
Parannettavaa jäi vielä laukan rytmin ja teiden suhteen, mutta muuten radat sujui hyvin. Nyt tuli kyllä kiusaus lähteä Helkalla kisoihin tämän kuun lopulla... No, ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Ehkä onnistuminen se oli vaan tuuria, tai sitten ponilla oli hyvä päivä! ;)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti