lauantai 25. huhtikuuta 2015

Keskiviikon koulutunti

Lydia: "Helkaa, nyt lähetään tunnille!"
Helka: "Onko pakko jos ei taho?"
Moikka! Keskiviikkona melko pian koulun jälkeen pakkauduin tallikamppeisiin, ja lähdettiin ajelemaan kohti Aulangon ratsastuskoulua. Tuntilistassa luki mun kohdalla jälleen Helka, siitä onkin pikkuhiljaa alkanut muodostua mulle vakkari. Kerkesin hyvin harjailla ponin ennen tuntia, eikä se onneksi ollut edes kovin likainen. Seuraavaksi kavioiden putsaus ja suojat jalkoihin. Sitten vielä satula selkään, suitset päähän ja eikun kohti maneesia. Pikainen vyön kiristys, ja kävelemään alkukäyntejä.


Tunti oli tosiaan koulua, ja aiheena siirtymiset. Aloitettiin verkkaamalla kevyessä ravissa tehden pääty-ympyröitä ja pitkille sivuille loivia kiemuroita. En saanut oikein sisäpohjetta kunnolla läpi ympyröillä, mutta se onnistui onneksi myöhemmin paremmin. Helka olisi saanut olla ravissa vähän reippaampi ja aktiivisempi, tosin se taisi johtua ihan vaan siitä etten ratsastanut tarpeeks eteen... Seuraavaksi otettiin itsenäisesti vähän laukkaa. Helka teki välillä tosi hyviä nostoja käynnistäkin, ja laukka pyöri pääosin ihan hyvin. Poni on siis entinen ravuri, ja sen ravitaustan huomaa kyllä silloin tällöin laukan laadusta.

Alkuverryttelyn jälkeen päästiin aloittamaan varsinainen työskentely. Tultiin ensin oikeaan kierrokseen kolmikaarista kiemurauraa ravissa. Kiemurauralle tehtiin aina kaksi neljän askeleen käyntiin siirtymistä kaarien keskelle. Helka teki siirtymiset tosi kivasti, lähes pelkällä istunnalla.

Seuraavaksi tehtiin samaa tehtävää laukassa. Käyntiinsiirtymiset tehtiin edelleen samoihin kohtiin kuin ylläolevassa tehtävässä. Helka teki tosi terävät laukannostot, mutta käyntiinsiirtymiset olikin sitten vähän hankalampia. Väliin tahtoi tulla ainakin alussa melko paljon raviaskeleita, mutta loppua kohden parani ja niitä tuli enää pari kappaletta.

Tultiinm kiemurauratehtävä vielä toiseen suuntaan sekä ravissa että laukassa, ja sen jälkeen kevenneltiin loppuravit. Helka venytti kaulaa kivasti eteen alas roikotti päätään kun mikäkin laama, ja oli tosi rento. Loppukäynnit, ja sitten talliin.

Harjailin ponin ja vein varusteet pois. Siinä sitä karsinassa rapsutellessani tajusin, että ponista on tullut mulle tosi tärkeä ihan lyhyessä ajassa. Tykkään tosi paljon ratsastaa sillä, ja onhan se tietenkin ihan mahdottoman söpö! :D Toivottavasti pääsen menemään Helkalla jatkossakin, ja kisojakin olisi tietty kiva kiertää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti