sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Tallicupissa Helkalla

Tänään olisi vuorossa kisapostaus, sillä kuten jo keskiviikkona mainitsinkin olin eilen Helkalla kisaamassa Tallicupin osakilpailuissa Aulangolla 40cm luokan. Kisat meni yllättävän hyvin, sillä saatin puhdas rata ja sijoituttiin kolmansiksi.

Tulen tallille jo kahden aikoihin, vaikka ensimmäinen luokka alkoi vasta neljältä ja itse kilpailin siis toisessa luokassa. Rata oli melko helppo, siihen kuuluivat vain perusradan seitsämän estettä. Radalla oli yksi ristikko, kaksi okseria ja loput olivatkin sitten pystyjä.


Poni oli verkassa vähän hermostuneen oloinen, kun kentän ohi kulki pelottavia pyöräilijöitä. Otettuani yhden verryttelyhypyn ennen rataa Helka onneksi rauhoittui ja sain sen kuulolle. Tervehdin tuomaria, ja saatuani lähtöluvan ylitin lähtölinjan.


Ensimmäinen este oli helppo ristikko, joka ylittyi ihan ongelmitta. Sain tosin jarrutella vähän ennen estettä eittei tultu liian kovaa. Seuraavana oli vuorossa pysty - okseri linja. Käänsin a - osalle liian aikaisin, joten tultiin vähän vinosti. Sain onneksi korjattua tilanteen ennen sateenkaari okseria, jonka Helka hyppäsikin melkoisella ilmavaralla! Nelosesteelle oli melko pitkä tie, joten ehdin hyvin valmistella. Esteet numero viisi ja kuusi muodostivat myös linjan, joka olikin melko pitkä. Sain viitoselle ihan hyvän tien ja Helka hyppäsi okserin hyvin. Linjan b - osalla kielto ei ollut kaukana, mutta sain ponin onneksi menemään yli. Seiska oli vähän hankalassa paikassa niin, että sille joitui tekemään pitkän tien jotta pääsisi tulemaan suoraan. Käänsin sitten jälleen liian aikaisin, mutta päästiin kuitenkin ihan ok paikkaan.


Olin super iloinen kun saatiin Helkan kanssa puhdas rata, tavoitteena kun oli kaksi kieltoa. Palkintojenjaossa olin kyllä super ylpeä pikku pallerostani <3 Kunniakierroksella sen sijaan sain hävetä silmät päästäni kun poni meinasi ensin peruuttaa tuomaripöytää päin eikä sitten vauhtiin päästyään olisi meinannut pysähtyä ollenkaan. Tällainen kisapäivä meillä oli eilen Helkan kanssa, toivotaan että keskiviikon treeneissä sujuisi yhtä hyvin! :)


Kaikki postauksen kuvat (c) Mira.

2 kommenttia :

  1. Onnittelut teille molemmille! Ryhdikkään selkeä juttu, asialliset kuvat ja Helkakin niin edukseen, ratsastajasta puhumattakaan! Kiitos kuvaajalle!

    VastaaPoista